Palatul Parlamentului

17 Mai 2024

BUSINESS DisABILITY

SUMMIT

00
Zile
00
Ore
00
Min
00
Sec
Incluziunea și Accesibilizarea Redefinesc Afacerile
Accesibilizarea Digitală
Evoluție Spre Revoluție

Despre eveniment

"Business DisAbility Summit ", un eveniment de excepție în lumea accesibilității, incluziunii și sustenabilității, care va avea loc timp de o zi, pe data de 5 decembrie 2023 la Palatul Parlamentului din București.

Această conferință are ca obiectiv central sublinierea importanței inclusivității, accesibilității și susţenabilităţi în crearea unei piețe comerciale autentice și incluzive.

Pe parcursul acestei zile de inspirație și schimb de experiență, peste 20 de vorbitori, atât cu dizabilități, cât și fără, vor împărtăși cunoștințele și vor oferi conținut de înaltă valoare, ilustrând cum aceste aspecte pot aduce inovație și creștere în mediul de afaceri.

"Business DisAbility Summit" reprezintă nu doar o oportunitate de a explora teme esențiale legate de diversitate și incluziune, ci și un mod strategic de a consolida reputația companiei sau instituției pe care o conduceți sau reprezentați.

Participarea la acest eveniment poate servi ca dovadă concretă a angajamentului dumneavoastră față de valorile incluziunii și diversității în mediul de afaceri, generând impact pozitiv pentru imaginea organizației dumneavoastră.

MOTIVE PENTRU A PARTICIPA

01

Incluziunea Persoanelor cu Dizabilități

Devii parte a celei mai importante mișcări de integrare a persoanelor cu dizabilități din România, creată, gândită și promovată de către persoanele cu dizabilități.


02

Oportunitatea de a Promova Incluziunea în Organizația Ta

Vei descoperi ce înseamnă un business durabil, inclusiv și divers, din perspectiva persoanelor cu dizabilități, îmbunătățind astfel politica ta de dezvoltare incluzivă a companiei.


03

Transformarea Abilităților Profesionale în Schimbare Socială

Vei avea ocazia să afirmi sau să reafirmi că ai ales să devii o companie sau instituție incluzivă, implementând politici de accesibilitate pe toate nivelurile în industria în care activezi."


DESPRE NOI

Business DisAbility Summit este mult mai mult decât un eveniment e un model de bună practică în peisajul conferințelor de vârf, dedicat promovării și consolidării accesibilității, incluziunii și sustenabilității în mediul de afaceri. Noi suntem creatorii și gazdele acestei platforme unice, și ne-am angajat ferm să contribuim la schimbarea în bine a paradigmei comerciale.

Misiunea Noastră

Misiunea noastră transcende simpla organizare a unui eveniment. Noi ne-am angajat să:

 • Promovăm Incluziunea: Credem cu tărie că societatea și mediul de afaceri prosperă cel mai bine când fiecare individ se simte valorizat și inclus. Astfel, ne străduim să creăm un mediu în care fiecare persoană, indiferent de dizabilitate, are oportunitatea de a contribui și a se dezvolta.
 • Evidențiem Accesibilitatea: Accentuăm importanța accesibilității în toate aspectele vieții. Încurajăm dezvoltarea și implementarea tehnologiilor și soluțiilor care fac mediul fizic și digital mai ușor accesibil pentru toată lumea.
 • Încurajăm Sustenabilitatea: Suntem ferm convinși că dezvoltarea economică și socială trebuie să meargă mână în mână cu respectul față de mediul nostru. Astfel, promovăm practici sustenabile în mediul de afaceri și comunități pentru un viitor mai bun.

FII parte

din acțiune!

Invităm companiile și instituțiile publice să se alăture demersului nostru pentru accesibilizarea României.


Declarația "Access IN"

Draft


Stimate companii, organizații și lideri,


Cu 17 ani în urmă, România a adoptat o lege vitală pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. În decursul acestor ani, am făcut pași uriași în recunoașterea și respectarea acestui segment esențial al comunității noastre. Legea 448/2006, adoptată la 6 decembrie, a reprezentat un moment crucial în direcția integrării sociale și a oferit un cadru legal pentru sprijinirea și facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități la educație, locuri de muncă, sănătate și alte servicii.


Această lege a evidențiat aspecte esențiale:

Educație:

A consfințit dreptul la educație pentru persoanele cu dizabilități, promovând integrarea acestora în sistemul educațional general sau oferind alternative educaționale adaptate fiecărei nevoi.

Ocupare:

A impus angajatorilor obligația de a angaja un procent specific de persoane cu dizabilități și a facilitat accesul acestora pe piața muncii.

Accesibilitate:

A subliniat necesitatea adaptării mediilor fizice și digitale pentru a fi accesibile pentru persoanele cu diverse dizabilități.

Legea 448/2006 a fost piatra de temelie pentru progresul în recunoașterea și protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în România. A reprezentat punctul de plecare pentru diverse politici și inițiative care vizează integrarea și sprijinirea acestei categorii vulnerabile a societății.

Există 2.000.000 de familii care au în componență o persoană cu dizabilități: copil, nepot, tată sau mamă, cu cheltuieli lunare medii de aproximativ 2000 de euro. Cheltuielile lunare totale pentru aceste familii se ridică la 4 miliarde de euro. Astfel, aceste familii reprezintă un consum colectiv de 4 miliarde de euro lunar în sistemul public şi diverse industrii precum farmaceutic, medical, bancar, IT, telecomunicații, comerț, turism și altele.

Această cifră subliniază contribuția semnificativă pe care comunitatea persoanelor cu dizabilități o aduce în economie, evidențiind importanța integrării acestora în diverse sectoare și necesitatea de a asigura accesibilitatea și incluziunea în toate aspectele vieții sociale și economice.

Astăzi, la "Business DisAbility Summit", lansăm o chemare la acțiune - o coaliție națională intitulată "Acces IN" - pentru a ne angaja să integrăm elementele de accesibilitate fizică și digitală în structura produselor și serviciilor noastre, de la stadiul de proiectare până la implementare. Această inițiativă se bazează pe respectarea și promovarea Legii 448/2006, adoptată la 6 decembrie, și reprezintă un pas esențial în asigurarea accesului egal și incluziunii.

"Acces IN" nu doar respectă aceste prevederi legale, ci vizează să depășească aceste standarde. Ne propunem să inovăm și să ne adaptăm practicile pentru a crea un mediu în care toți membrii comunității, inclusiv persoanele cu dizabilități, să se simtă complet incluși și sprijiniți.

Cu recunoștință și determinare,

[Semnătura] [Nume] [Titlu/Organizație]


BUSINESS DisABILITY

se adresează

Managerii, executivii și antreprenorii trebuie să înțeleagă că accesibilizarea locurilor de muncă și serviciilor pentru persoanele cu dizabilități este o necesitate.

Managerii de HR ar trebui să identifice oportunitățile pentru a integra persoanele cu dizabilități în companii.

Managerii instituțiilor publice trebuie să respecte legislația privind condițiile pentru persoanele cu dizabilități. Incluziunea și respectarea drepturilor acestor persoane sunt esențiale.

Furnizorilor de servicii și produse pe turism care din păcate în cei 33 de ani de democrație nu au dezvoltat pachete turistice pentru comunitatea persoanelor cu dizabilități nici pe plan local, regional sau la nivelul UE, unde trăiesc 80 milioane de familii care au un membru cu dizabilități.

speakeri

Alex Mălureanu

Cofondator si CMO

Ascendia.ro

Mara Calista

Deputat PNL

Comisia de munca din Camera Deputaților

Khaled Dumitriu

Enterprise Technology Strategist

Microsoft Romania

Iris Popescu

Arhitect Design Incluziv

AMAIS.ro

Andrei Niculae

Vicepreședinte al

Autorității pentru Digitalizarea României

Robert Pufan

Partner Solution Architect

Microsoft Romania

Cristian China

Managing Partner

Kooperativa 2.0

Alexandru Lincă

WordPress Accessibility Developer

WPhosting.ro

Dana Mierlut

Ambasador Business DisAbility

Flavian Crăciun

Organizator

Argeș Wheelcahir Tennis

Bogdan Dimciu

Administrator si Co-Fondator OPHORI COSMETICS

Andrei Popa

Ambasador Business DisAbility

Larisa Bucur

Moderalor Business DisAbility

Asociatia Down Plus Bucuresti

Sorin Panait

Moderalor Business DisAbility

Cosmin Jurcan

Fondator Business DisAbility

JVCL PFA UPA

AGENDA

08:00 - 09:00

Înregistrarea participanților și networking matinal

09:00 - 09:15

Deschiderea oficială și cuvânt de bun venit

08:00 - 09:00

Înregistrarea participanților și networking matinal

09:00 - 09:15

Deschiderea oficială și cuvânt de bun venit

09:15 - 10:30

Sesiune 1:

"Accesibilitate Fizică - Creând Medii de Afaceri Incluzive"

Discuții despre strategiile și soluțiile practice pentru îmbunătățirea accesibilității fizice în mediul de afaceri.


10:45 - 12:00

Sesiune 2:

"Accesibilitate Digitală - Transformând Experiența Online"

Experți în accesibilitate digitală oferă ghiduri și sfaturi pentru a face mediul online mai accesibil pentru toți.


12:00 - 13:00

Pauză de prânz

13:00 - 14:15

Sesiune 3:

"Accesibilitate, Incluziune și Sustenabilitate - O Abordare Integrată pentru Afaceri de Succes"

Cum aceste trei elemente se intersectează și contribuie la crearea de afaceri durabile și incluzive și sustenabile.


14:30 - 15:45

Sesiune 4:

"Angajament și Acțiune pentru O Afacere Mai Accesibilă"

Auditul de accesibilizare si accesibilitate primul pas spre a deveni vector al schimbarii susţenabile.

15:40 - 16:00
Încheiere și concluzii

Palatul Parlamentului

Bucuresti 05 Decembrie 2023


Intrarea: S2, S1 (accesul dinspre latura Izvor a clădirii Palatului Parlamentului)

Intrarea pentru persoane cu dizabilități și însoțitori se face pe la S1

PARTICIPĂ

  PARTENER PRINCIPAL

  Acces Kaufland

  ORGANIZATOR

  CU SPRIJINUL

  Contact

  Locația:

  Palatul Parlamentului | Bucuresti 05 Decembrie 2023

   

  Detalii eveniment:

  Telefon: (+40) 738 553 083

  Email: [email protected]

  Jurcan Viorel Cosmin Liciniu PFA a fost autorizat ca unitate prin autorizatia cu numarul 137/27.04.2021. In baza acestei autorizării, oferă servicii si produse care vor pune in valoare expertiza si experiența profesionala acumulata in ultimii 20 de ani pe domenii precum consultanta formare profesionala, training pentru instituții publice si companii private, organizare de evenimente si realizare de produse digitale.

  INFORMAȚII ȘI DETALII

  Palatul Parlamentului

  Bucuresti 05 Decembrie 2023


  Intrarea: S2, S1 (accesul dinspre latura Izvor a clădirii Palatului Parlamentului)


  Copyright © 2022 By JVCL

  Realizat și menținut cu 💙 de WPhosting.ro

  Sari la conținut